Storytelling – orosz nyelvtanulás történetekkel

Shape Image One
Storytelling – orosz nyelvtanulás történetekkel

A csapból is a storytelling (történetmondás, történetmesélés) folyik. Mindenki arról beszél, hogy még az üzleti életben is nélkülözhetetlen. És teljesen így van: a történeteket szeretjük, a történetek fontosak számunkra. Sztorikat olvasunk, hallgatunk, nézünk, mesélünk.

De azt hallottad-e már, hogy történetek hallgatásával, olvasásával idegen nyelveket is el lehet sajátítani? Hogyne hallottad volna, hiszen az angolt talán te magad is így tanultad, vagy legalább ismersz egy fiatalt, aki a környezetedben állandóan angol videókat, sorozatokat néz és már egész jól megérti őket.

Jómagam három évvel ezelőtt találkoztam össze a story listening (történethallgatás), a storytelling és a TPRS fogalmával. Ha nem tudod még, mi ez, itt olvashatsz arról a professzorról, aki évtizedekkel ezelőtt elindította a természetes nyelvelsajátítás „mozgalmát”.

Én magam is többször leírtam már a tapasztalataimat, hogyan tanulom vén fejjel, teljesen önállóan az angolt úgy, hogy valósággal várom az „angolórákat”. Magyarázatok, szavak magolása és nyelvtani tesztek kitöltése nélkül.

Bátran mondhatom, hogy mindez megváltoztatta a nyelvtanulásról alkotott véleményemet és ezáltal az életemet. Azóta szenvedélyesen kutatom annak a lehetőségeit, hogyan tudnám ezt másoknak is megmutatni, hogyan lehetne mindezt az orosz nyelvvel, Magyarországon, magyar anyanyelvű, oroszul tanulók számára megvalósítani. És tényleg működik!!! A módszer néhányaknál már bizonyított, van, aki egyenesen rajong érte.

A következő bejegyzésben a kihívás tapasztalatairól olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük