Újév – család – tél – orosz nyelvi játék

Shape Image One
Újév – család – tél – orosz nyelvi játék

Itt van a szép, víg karácsony… Igaz, még nincs itt, de közeleg. Most az idő is megfelelő, annyira, hogy akár Szibériában is érezhetjük magunkat, ha kinézünk az ablakon. Még jó, hogy az ottani hideg nélkül … Milyen jó most készülődni a közelgő ünnepekre, máris igazi karácsonyi hangulatunk lehet. Ezt segíti egy nyelvi játék, ami nagyon jó motivációnak, kikapcsolódásnak és akár “tanulásnak” is. Ha már megvetted az ajándékokat, kész vagy az előkészületekkel, még éppen van néhány napod, hogy egy kicsit elkalandozz Oroszországba. Ott még várat magára a mi karácsonyunkhoz hasonló ünnep, az újév, de a tél már beköszöntött.

Játék

A feladat most is egyszerű lesz: három téma (Tél, Újév, Család) szerint kell csoportosítanod a szavakat. Ha a kép felett kék színű egy téma neve, kattintással hozzá tudod rendelni a szavakat.

A három témát az újév köti össze. Mivel Oroszországban csak január 6-án van szenteste és a karácsony sokak számára inkább vallásos ünnep, ezért december 31. az a családi ünnep, amikor fenyőfát állítanak és megajándékozzák egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.