Moszkva, „Bunker – 42”

Shape Image One
Moszkva, „Bunker – 42”

Az egyik legérdekesebb hely, amit Moszkvában – sajnos – nem láttam. Tudom, ez így furcsán hangzik, de ha meglátod, miről van szó, igazat adsz nekem.

Ez a rendkívül érdekes hely, Moszkva egyik leglátogatottabb nevezetessége – a Бункер – 42. Igen, bunker. Egy atombiztos óvóhely-múzeum, 65 méterrel a föld alatt. A 30 éven keresztül valódi bunkerként működő hely ma igazi turistalátványosság, ahol csoportos túravezetés várja a látogatókat, nem kis összegért. De a múzeum kínálatában egyéb különlegességek is megtalálhatók: étterem, konferenciatermek, bankettek, csapatépítő rendezvények megtartására alkalmas helyiségek. Ha valaki szívesen vesz rész harcias játékokban vagy éppen filmet szeretne forgatni, itt azt is megteheti. Kicsit morbid, de szülinapi gyerekzsúrokat is lehet itt tartani.

Ha még nem lepődtél volna meg eléggé, akkor nézz szét az étterem menüjében: Hruscsov, Kalinyin, Sztálin vagy Gorbacsov kedvenc ételeit is megkóstolhatod. És ha a Политбюро kajái nem is hoznak lázba, akkor még mindig választhatsz a legínyencebb igényeket kiszolgáló fogások között.

Íme a menü:

Меню

Ha komoly adrenalinlöketre vágysz, akkor fizess be egy játékra – laser tag, fire tag – lehetőleg a barátaiddal, hogy még felejthetetlenebb legyen az élmény!

Íme a galéria:

Фотогалерея

De ha csak egyszerűen szeretnél megismerkedni ezzel a nem mindennapi, földalatti világgal vagy a szovjet történelemmel, akkor részt vehetsz csak fenőtteknek szóló tárlatvezetéseken is. 

Már csak egy dolog maradt hátra. Egy kicsit érdemes elgondolkodni azon, miért is ilyen népszerű a Бункер – 42. Miért szeretjük annyira a háborús játékokat? Miért keresünk egyre inkább ilyen extrém, „veszélyes”, nagyon különleges élményeket? Ha szívesen megosztod velem a véleményed, kérlek, írj kommentet!

Ha kedved van barangolni a múzeum honlapján, ide kattintva megteheted:

Бункер – 42

A youtube-on pedig videón is megtekintheted a „совершенно секретно” készült felvételt:

De mielőtt nagyon beleélnéd magad a tervezésbe, feltétlenül vess egy pillantást az árakra is! És ne lepődj meg, hogy külföldiként hátrányos megkülönböztetésben lesz részed!

Цены

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük