Ismerj meg!

Shape Image One

Számomra mindig akkor lett kerek a világ, ha idegen nyelvet tanulhattam.

Talán ezért foglalkoztatott mindig leginkább a HOGYAN? kérdése. Nyelvtanulói és nyelvtanári pályámon állandóan azt kutattam, milyen módszerrel lehet élvezetesen és hatékonyan tanulni az idegen nyelveket.

Ma már azt teszem, amire mindig is vágytam

2012 óta foglalkozom az orosz nyelv online népszerűsítésével. Az eltelt több, mint tíz év alatt megtapasztaltam, mennyi nehézséggel küzdenek azok a nyelvtanulók, akik önállóan szeretnék elsajátítani ezt a – magyartól annyira különböző – nyelvet. 

A megoldást két világ összekapcsolása hozta meg – 2017-ben. Az irodalom, a történetek szeretete és a nyelvtanulás számomra az angol nyelvben kapcsolódott össze – amikor megismertem azt a módszert, ami magára az élő idegen nyelvre koncentrál.

Miután meggyőző saját tapasztalatokat szereztem az önálló (angol) nyelvtanulás terén, arra tettem fel életem hátralevő részét, hogy lehetővé tegyem a magyar nyelvtanulók számára az orosz nyelv hatékony és élvezetes elsajátítását.

Érdekes és érthető történetek, podcastek és videók megalkotásával segítem őket abban, hogy biztos, használható nyelvtudást szerezzenek.

Fontos számomra, hogy átéld: az orosz nyelv megtanulható szavak és nyelvtani szabályok magolása, ill. unalmas, drillezős feladatok megoldása nélkül is

Így tudlak támogatni

Ezért 2024-ben újra útjára indítom a LÉna online orosz nyelvtanító magazint, amely havonta megjelenő számaival az önálló, célzott és tervszerű orosz nyelvtanulásban támogat téged. 

Azért dolgozom, hogy szórakoztatóan, ugyanakkor hatékonyan olyan stabil, használható középfokú nyelvtudást szerezz orosz nyelvből, hogy ne legyen gond a B2 szintű orosz nyelvvizsga letétele sem.